110 metres tanques, 47 anys per trencar el rècord de Conejero

Roger Martínez bat el rècord de Sabadell dels 110 metres tanques

Roger Martínez, atleta de la JAS de categoria Sub-23, va batre el passat dissabte en un control de marques fet a Santa Coloma de Gramenet, el vell rècord de Josep Conejero en els 110 metres tanques, existent des de el 6 de juny de 1976 i assolit a la ciutat suïssa de Ginebra amb una marca de 14”99.

Ara, gairebé a punt de complir-se els 47 anys d’aquesta marca com a rècord de Sabadell, en Roger va millorar àmpliament la marca d’en Conejero amb un cronometratge de 14”20. Magnífic registre que segur que millorarà en propers esdeveniments més importants, com serien els campionats de Catalunya i d’Espanya.

Josep Conejero, ex-atleta de la JAS de la dècada dels anys 70, i fins ara, el millor corredor de tanques local de tots els temps (internacional junior), ja era recordista de Sabadell absolut des de que tenia 18 anys, en 1970 (16”1). La seva millor marca en cronometratge manual (avui no seria vàlida) fou de 16”8 (1978).

La marca feta a Ginebra, corresponia a un encontre internacional absolut entre Catalunya, el cantó suís de Ginebra i el departament parisenc de Ille de France. Conejero va guanyar la prova i tot i haver competit en Campionats d’Espanya absoluts, era el primer cop que se li cronometrava la marca electrònicament (per manca per llavors, del aparell corresponent en el nostre país).

Com a curiositat, en Conejero i tal com m’ha fet saber quan li he comunicat la gesta d’en Roger Martínez, es que a Ginebra l’organització va allotjar a tots els participants del matx en un refugi nuclear (dormint en lliteres) en lloc de la confortabilitat d’un Hotel. Sigui el que sigui, l’experiència suïssa li anà prou bé a l’amic Pepe, que fins ara, gairebé 47 anys després, la marca s’ha mantingut com a rècord de Sabadell.

Felicitats a tots dos!!!

Ricard Rof.

Odoo • Texto e imagen